Pljušte prijave: KRIVIČNE za Tuš, socijalu, sport i MZ

Lokalne vesti - Petak 14.10.2016 - 12:02

Gradsko veće grada Vranja jednoglasno je donelo odluku da se podnese krivična prijava protiv nepoznatih izvršilaca iz Gradske uprave, zbog presude kojom trgovinski lanac “Tuš” od Grada potražuje oko milion evra.

Gradsko veće jednoglasno donelo odluke; FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradsko veće jednoglasno donelo odluke; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Portparol Gradskog veća Zorica Jović je navela da se krivične prijava podnosi zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršioci nesavesnim radom, kao i nenamenskim trošenjem budžetskih sredstava izvršili krivično delo.

 

- Sporna je kompletna procedura, od potpisivanja ugovora, pa sve do predviđenih rokova koji su morali da se ispoštuju, a nisu – navela je većnica.

 

Ona je podsetila i da je Gradsko pravobranilaštvo već podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznatih izvršilaca zbog nenamenskog trošenja budžeta u delu socijalnih davanja, sporta i mesnih zajednica.

 

- Još ranije je odlučeno da se pokrene procedura i sada je na osnovu odluka Gradskog veća i Skupštine grada, Pravobranilaštvo podnelo krivičnu prijavu.

 

Kako je pozicija u budžetu za sve Mesne zajednice jedna, mi smo pratili iznose koji su predviđeni i iznos koji smo zatekli, a ta pozicija znatno prekoračena, tako da nijedna Mesna zajednica tu nije izuzeta – navodi većnica.

 

Gradsko veće donelo je i Odluku o pristupanju izrade Lokalnog akcionog plana za mlade na teritoriji grada Vranja do 2021. godine i rešenje o obrazovanju radne grupe za izradu Odluke o pravima u oblasti socijalne zaštite i socijalne sigurnosti građana.

 

Data je i saglasnost da se Pozorištu “Bora Stanković” ustupe na korišćenje dve kancelarije “Novog doma".

 

Grad Vranje će i finansirati prevoz bibliotekara i učenika na predstojeći oktobarski Sajam knjiga u Beogradu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: