Počeo upis u srednje škole elektronskim putem

Lokalne vesti - Četvrtak 09.07.2020 - 11:22

Ministarstvo prosvete sinoć objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Mali maturanti danas i sutra upisuju se u srednju školu. Roditelji neće morati da odlaze u školu zbog upisa, već to mogu da obave preko portala E-uprava.

Osmaci su sinoć mogli da vide u kojoj srednjoj školi su raspoređeni, kada je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima.

Danas će biti objavljena i slobodna mesta na koje mogu konkurisati neraspoređeni učenici.

Iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu kažu da je neophodno da roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, mora da ima kreiran nalog na portalu E- Uprava kako bi pokrenuo uslugu elektronskog upisa.


Usluga se nalazi u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i biće dostupna od danas u sedam sati do petka u 15 sati.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: