Počinje prijava: Kako do vaučera od 15.000 za odmor u Srbiji

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.06.2022 - 10:27

Građani Srbije od danas će moći da se prijave vaučere u visini od 15.000 dinara za letovanje u Srbiji.

Prijava na šalterima pošta FOTO: S. Tasić/OK Radio Prijava na šalterima pošta FOTO: S. Tasić/OK Radio

Ministar finansija Siniša Mali najavio je u nedelju uveče da će u ponedeljak ujutru biti održana sednica Vlade na kojoj će biti usvojena uredba o vaučerima za odmor, nakon ćega će zainteresovani moći da se preko pošte prijavljuju za vaučere.

 

Biće podeljeno 200.000 vaučera vrednih 15.000 dinara, a Mali je dodao da će oni građani koji su početkom godine uzeli vaučere u vrednosti od 5.000 dinara sada moći da dobiju još 10.000 dinara.

 

Najavljeno je da će pravo na vaučere imati penzioneri, korisnici posebne naknade, nezaposleni, zaposlenih čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

 

Kako je saopšteno na sajtu vaučerisrbija.com, vaučeri će se dodeljivati za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

 

Potrebno je da imate minimum pet noćenja. Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Vaučer se može koristiti zaključno sa 31.10.2022. godine, prenosi nova.rs.

 

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

 

Najpre je potrebno čitko popuniti prijavu i predati je isključivo na šalterima Pošte, a obrazac prijave će biti objavljen na internet stranici Ministarstva. Uz prijavu potencijalni korisnik vaučera obavezno stavlja na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime.

 

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

 

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original penzionog čeka odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju, za ostale korisnike prava na penziju. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

 

2) Radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

 

Uz prijavu studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu. Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

 
OK Radio, nova.rs

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: