Počinje vakcinacija protiv gripa

Lokalne vesti - Sreda 30.09.2020 - 12:07

U Srbiji 1. oktobra počinje vakcinacija protiv virusa gripa, a za te potrebe nabavljeno je više od 500.000 doza vakcina.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prvi kontigent od 343.920 doza vakcina je stigao i distribuiran je u domove zdravlja, a stručnjaci su, kako je juče objavilo Ministarstvo zdravlja, procenili da imunizacija građana može početi sutra i da nema rizika od zaražavanja korona virusom u ovom momentu.
 
- Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je stabilna i odlazak u zdravstvene ustanove u ovom trenutku ne predstavlja veliki epidemiološki rizik po građane koji bi da se vakcinišu.

Upravo iz tog razloga, a u cilju dobijanja najefikasnijeg i najdelotvornijeg imuniteta stečenog vakcinom, preporučuje se imunizacija u navedenom terminu, od 1. oktobra
- navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Svi građani koji žele da prime vakcinu protiv gripa, dobiće je besplatno.
     
Sve što je neophodno da urade, jeste da pozovu ili odu kod svog izabranog lekara i kažu da žele da je prime.

Lekar će zakazati termin kada pacijent može da dođe da primi ovu vrstu zaštite protiv virusa gripa.


Ono što je bitno, jeste da osoba koja prima vakcinu, u tom momentu mora da bude zdrava, a o tome će svakako procenu dati izabrani lekar.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: