Pokušao da sakrije DVE TONE RIBE

Lokalne vesti - Sreda 06.11.2019 - 09:33

Vranje - Carinici su u utorak, 5. novembra, na graničnom prelazu Preševo otkrili da se u jednom tovaru nalazi gotovo dve tone ribe više od količine koja je bila prijavljena.

Šaran iz Severne Makedonije upućen ka Srbiji FOTO: Uprava carina Šaran iz Severne Makedonije upućen ka Srbiji FOTO: Uprava carina
Slučaj je otkriven kada je prethodnog dana na prelazu Preševo za detaljnu kontrolu izdvojen kamion aleksandrovačkih registarskih oznaka koji je iz Severne Makedonije ka Srbiji prevozio tovar živog šarana.
 
Pregledom dokumentacije i merenjem kamiona na licu mesta su uočena odstupanja, zbog čega je tovar podvrgnut detaljnoj kontroli.
 
Istovarena je sav šaran koji je iz Severne Makedonije upućen ka jednom butiku mesa u Srbiji i tada je ustanovljeno da tovar teži 4.300 kilograma, dok se iz fakture vidi da je kupljeno 2.500 kilograma te ribe.
 
Carinici su zbog 1.800 kilograma neprijavljenog šarana pokrenuli prekršajni postupak, dok je riba do okončanja postupka privremeno smeštena kod uvoznika, ali bez prava da se u međuvremenu otuđi.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: