Policija izvodi vežbe kod Vranja i Bujanovca

Lokalne vesti - Četvrtak 04.11.2021 - 10:09

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra 2021. godine, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Vežba „SISTEM 2021“, u  kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko - tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su  pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća,
posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i  26 opština u Republici Srbiji.

Vežba počinje u 10 časova na području Vranja (sela Beli Breg, Milivojce, Soderce i Čestelin) kao i na području Bujanovca na Bujanovačkom jezeru.

Molimo zainteresovane novinare i snimatelje da budu na navedenoj lokaciji najkasnije do 9.45 časova.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: