Policija kreće u lov na PIJANE I DROGIRANE VOZAČE

Lokalne vesti - Utorak 15.06.2021 - 13:16

Od 16. do 22. juna, na teritoriji Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Za pola godine preko 18.000 vozača isključeno iz saobraćaja FOTO: Depositphotos Za pola godine preko 18.000 vozača isključeno iz saobraćaja FOTO: Depositphotos
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u okviru akcije, u subotu, 19. juna, prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci među vozačima.
 
Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, ukazuje MUP, jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju
 
Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda i težini posledica.
 
- S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, a u Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći nego u istom periodu prošle godine.
 
Policijski službenici saobraćajne policije su od početka ove godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - navode iz MUP-a.
 
Akcija saobraćajne policije koja će trajati od 16. do 22. juna istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: