POREZ bez povećanja, rešenja već od februara

Lokalne vesti - Petak 04.11.2016 - 12:49

Gradsko veće grada Vranja je na 22. sednici donelo odluku da prosečna cena kvadrata nepokretnosti na teritoriji grada ostane nepromenjena, tako da će iznos poreza na imovinu biti praktično nepromenjen, saopštila je portparol veća Zorica Jović.

Izglasana ažurnija dostava rešenja za porez; FOTO: D. Ristić/OK Radio Izglasana ažurnija dostava rešenja za porez; FOTO: D. Ristić/OK Radio

- Na primer, prosečna cena kvadratnog metra za stanove u 2017. godini biće oko 65.000 dinara i to je cena na osnovu koje će se obračunavati porez na imovinu za narednu godinu.

To je u suštini ista cena koja je važila i prethodnih godina
– kaže većnica.


Promena za narednu godinu se odnosi na ažurniju dostavu rešenja poreskim obveznicima.

- Dosad je bila praksa da poreski obveznici rešenja za porez dobijaju negde u julu ili avgustu.

Sada će se ta praksa promeniti, pa će građani rešenja o visini poreza za imovinu za 2017. godinu dobiti na kućnu adresu već do kraja februara, odnosno do kraja prvog kvartala
– navodi većnica.

Gradski većnici su imenovali i Nebojšu Marinkovića iz vranjske Direkcije za izgradnju za novog člana Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

On će zameniti dosadašnjeg člana Stanka Ljubića, koji je podneo ostavku na to mesto iz zdravstvenih razloga.

Veće je formiralo i radnu grupu za izradu lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2017. do 2021. godine.

Na čelu radne grupe će biti Zoran Velinović, pomoćnik gradonačelnika, a njegov zamenik će biti Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade.

Gradsko veće je formiralo i radnu grupu zaduženu za izradu pravilnika za raspodelu sredstava sa namenskog računa grada za lečenje dece i mladih od najtežih bolesti.

Predviđeno je da se naknadno oformi i komisija koja će biti zadužena za raspodelu ovih sredstava.

Inače, račun će biti aktivan od nove godine, a prema prethodnih najavama, prvu uplatu će izvršiti grad Vranje i to u visini od 500.000 dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: