PORODICA POKOJNE DIJANE: Na ovome se NEĆE ZAVRŠITI!

Lokalne vesti - Četvrtak 20.04.2017 - 11:24

Vranje - Porodica pokojne Dijane Marinković (5) odluku Apelacionog suda da ukine presudu po kojoj su dvojica lekara okrivljeni za smrt njihovog deteta smatra nepravednom i najavljuje nastavak borbe za pravdu.

Porodica Marinković nezadovoljna sudskim odlukama FOTO OK Radio Porodica Marinković nezadovoljna sudskim odlukama FOTO OK Radio

Apelacioni sud je poništio presudu Osnovnog suda u Vranju, kojom su lekari Slaviša Kanački i Darko Civkarovski proglašeni krivim za nesavesno lečenje i osuđeni na po tri godine zatvora.

Slavoljub Mihajlović, deda pokojne Dijane, kaže da je odluka Apelacionog suda nepravedna i nepotrebna nakon suđenja, tokom kojeg su izneti svi dokazi.

- Možda nije trebalo da dvojica lekara dobiju podjednake kazne, ali su svakako pravedno okrivljeni i po mom mišljenju je trebalo da dobiju i dužu kaznu zatvora.

Ova poslednja odluka znači produžavanje agonije, jer je njihova krivica dokazana i sve činjenice govore u prilog tome, što potvrđuju i veštačenja sudsko - medicinskih odbora iz Niša i Beograda
– kaže Mihajlović.

Porodica je spremna da pravdu potraži i van granica Srbije, ukoliko se za nju ne izbori u zemlji.

- Videćemo kako će sve završiti na kraju, ali na ovome se sigurno neće završiti.

Spremni smo da stvar isteramo do kraja i ako treba, žalićemo se i Sudu za ljudska prava u Strazburu
– najavljuje Mihajlović.

Darka Civkarovskog, specijalistu ORL i anesteziologa Slavišu Kanački, Osnovni sud u Vranju je proglasio krivim su zbog toga što su 8. januara 2011. godine na Dečijem odeljenju Bolnice u Vranju, “očigledno nesavesno postupili” u lečenju Dijane Marinković (5) i nisu preduzeli sve neophodne mere.

Apelacioni sud je poništio presudu vranjskog suda zbog, kako je navedeno, bitne povrede sudskog postupka, zbog čega će se suđenje ponoviti.

Pored zatvorske kazne, Civkarovskom i Kanačkom je izrečena i mera zabrane bavljenja lekarskom profesijom u trajanju od pet godina.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: