Potpisani ugovori o osnivanju „Regionalnog inovacionog startap centra“

Lokalne vesti - Četvrtak 18.04.2024 - 13:31

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković danas je u ime grada potpisao ugovore sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko - vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga o osnivanju „Regionalnog inovacionog startap centra“ u Vranju.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

- Mi na ovaj način želimo da uradimo transformaciju grada u smislu da napravimo iskorak ka savremenim trendovima i tokovima.

Zahvaljujem svima koji učestvuju u osnivanju ovog društva sa ograničenom odgovornošću, i nadam se da ćemo nakon potpisivanja ugovora krenuti sa intenzivnim radom. Vranje će postati deo mreže digitalnih gradova koja se formira u Srbiji -
istakao je gradonačelnik.

„Regionalni inovacioni startap centar“ u Vranju će biti podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu promocija Centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima.

Pre potpisivanja ugovora, sastanak je sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i srednjih škola organizovao gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: