Potvrđeno: Pozorište konačno BEZBEDNO

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.03.2018 - 08:11

Prema zvaninom izveštaju Instituta „Vinča“, zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju je nakon dekontaminacije bezbedna i spremna za nastavak radova na rekonstrukciji.

Druga faza radova može da počne FOTO: D. Ristić/OK Radio Druga faza radova može da počne FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nakon postupka dekontaminacije koju su izvršili stručnjaci Instituta „Vinča“, analize su potvrdile da je postupak okončan sa uspehom, potvrdio je za OK Radio pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović.

Dokument koji je stigao na adresu Gradske uprave iz Instituta je vrlo važan za nastavak radova koji su na čekanju poslednje dve i po godine.

Proces dekontaminacije je bio izveden u devet faza, od kojih je poslednja obuhvatila kontrolu uzorkovanih materijala.

- Radovi na drugoj fazi građevinskih radova bi trebalo da krenu za koji dan, taj deo posla je već odavno avansno plaćen, tako da s te strane neće biti problema.

Preduzeće “Sloga” koje je već bilo prethodno angažovano, će izvoditi radove, a vranjski “Vodovod” će kao drugi izvođač raditi na vodovodnim instalacijama
-  kaže Slavoljub Stojmenović.

Radove na dekontaminaciji su pratili brojni zastoji i pehovi, zbog čega je rok od šest meseci probijen više nego duplo.

Najpre je posao zaustavljen prošle zime zbog niskih temperatura, a onda je iskrsao problem sa kablom koji je trebalo da obezbedi dodatne količine električne energije, neophodne za izvođenje radova.

Ceo proces dekontaminacije koštao je 53 miliona dinara, a celokupnu sumu je Grad isplatio neposredno nakon obavljenog posla.

Unutrašnjost zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ zagađena je usled korišćenja kancerogenog ulja „oplatol“ prilikom izlivanja stubova u prvoj fazi građevinskih radova nakon požara 2012. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: