Poverenje NARODA je najuzvišenija misija VOJSKE

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.04.2018 - 12:44

Povodom 23. aprila Dana vojske Srbije, u kasarni „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog” u Vranju održana je vojna svečanost.

4. brigada ponos grada i susednih opština FOTO: vranje.org.rs 4. brigada ponos grada i susednih opština FOTO: vranje.org.rs
Obraćajući se prisutnima,  komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa govorio je o brojnim aktivnostima, koje  je brigada sprovela između dva praznika. 
 
Osim obezbeđivanja granica, međunarodne vojne i civilno-vojne saradnje, kao i obuke jedinica, posebno je naglasio značaj vojno-taktičke vežbe „Sadejstvo 2018.”, koja je održana u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha.  
 
- Za nas, pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, ne postoji uzvišenija misija od pružanja pomoći građanima i jačanja međusobnog poverenja vojske i naroda - rekao je pukovnik Stopa i dodao da su postignuti rezultati dokaz visoke profesionalnosti  i osposobljenosti pripadnike 4. brigade.
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da je 4. brigada sa svim svojim jedinicima ponos ne samo grada, već i susednih opština Pčinjskog upravnog okruga, čiji se pripadnici danonoćno brinu o bezbednosti i stabilnosti.
 
- Uvek ste sa narodom i uz narod, koji kao i lokalna zajednica ima ogromno poverenje u vas. 
 
Vi ste naš oslonac, neko na koga možemo računati uvek
 
Mnogo puta pružali ste nam podršku u situacijama, kada su usled vremenskih i elementarnih nepogoda, ljudski životi i imovina bili ugroženi - rekao je gradonačelnik i izrazio želju da vojnici služe u miru. 
 
Na svečanosti su, između ostalog, pročitani i ukazi o unapređenju i stimulativnim merama pojedinim pripadnicima 4. brigade. 
 
Dan vojske Srbije obeležava se od 2011. godine, a centralna proslava organizovana je u Beogradu.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: