Praznična radost puni KUTIJU ZA HRABROST: Donirajte igračke za HEMATO – ONKOLOGIJU u Nišu

Lokalne vesti - Četvrtak 30.11.2023 - 11:19

Nova akcija u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i Ženskog solidarnog fronta u Vranju ima za cilj prikupljanje igračaka, kako bi podržali aktuelnu kampanju Nacionalnog udruženja roditelja i dece obelele od raka NURDOR.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju strah i nesigurnost. Zato su ljudi iz NURDORA osmislili “Kutiju hrabrosti” koja se nalazi na svim odeljenjima pedijatrijske hemato - onkologije u Srbiji.

Nakon terapije koju prime, deca iz kutije izvlače po jednu sitnu igračku kao malu simboličnu “nagradu za hrabrost”.


Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom ovako teških medicinskih postupaka.

Kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta se to sve krije unutra.

- Mi želimo da kutije uvek budu pune, ali to znači veliki broj malih igračaka.


Humani Vranjanci na inicijativu Ženskog solidarnog fronta uz neprocenjivu pomoć Društva onkoloških pacijenata, škole fudbala „Prestiž“, udruženja Roditeljstvo plus i Borino i evropsko Vranje (BEV), kao i Kola sestara Eparhije Vranjske „Prepodobna Anastasija“, žele da pomognu „punjenju kutije“ na pedijatrijskoj hemato-onkologiji u Nišu.

Ideja je sledeća, zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove, veličine ne veće od 13x13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu igračaka.

U narednih desetak dana prikupljamo sve igračke, polovne i nove koje će se naći na velikom humanom događaju nazvanom „PRAZNIČNA RADOST  PUNI KUTIJU ZA HRABROST“.


Potrebno je da igračke odnesete u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili kontaktirate naše volontera  koji će preuzimati igračke ukoliko ne možete da ih dostavite.

Sredinom decembra na velikom događaju trampimo, dve polovne igračke za jednu novu, malu i adekvatnu za Kutiju za hrabrost.

Naravno, pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke. Pozivamo i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR – a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.


Pozivam Vranjance, mališane i njihove roditelje da u vreme darivanja i prazničnih radosti pružimo simboličnu podršku Superherojima koji biju životne bitke, olakšamo im lečenje i damo mali doprinos velikom poslu koji obavlja NURDOR
- kažu iz ove dve organizacije.

Za donacije igračaka i sve dodatne informacije možete kontaktirati naše volontere i volonterke:

Marija Dodić 062513044

Ana Stamenković 0653062307

Joca Ristić 0642522780

Jelena Stojković 0606669722


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: