PRAZNIK: Bauers dolazi u Vranje!

Lokalne vesti - Nedelja 10.09.2017 - 09:41

Američka pantomimičarska zvezda Bil Bauers nastupiće prvi put u Srbiji na šestom Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest, koji će se održati u Vranju 22. i 23. septembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Logo P(h)antom festa Logo P(h)antom festa

On će 23. septembra od 20 časova u Domu vojske izvesti predstavu „Više od reči“ za koju je čuveni The New York Times napisao: „Fascinantno. Dirljivo. 'Više od reči' očaraće vaše oči i uši“.

„Više od reči“ nam daje portret malog američkog grada filtriran kroz lična iskustva Bila Bauresa.

Ova zabavna i inspirativna predstava sa autobiografskim elementima publiku će naterati i na smeh i u plač, i to često u isto vreme.

„Više od reči“ odvešće publiku zvucima i tišinom na smešno i potresno putovanje koje će dugo pamtiti.

Bil Bauers definitivno je jedan od najcenjenijih pantomimičara danas u svetu, a njegovi elokventni pokreti nam otkrivaju najdublje istine o ljudima.

Iako je izgradio svoj sopstvani stil, često ga upoređuju sa Čarlijem Čaplinom i Basterom Kitonom.

Bio je student čuvenog Marsela Marsoa, nastupao je i svoje znanje prenosio širom Amerike, Evrope i Azije.

Igrao je na Brodveju u Diznijevom „Kralju lavova“ (Zazu) i mjuziklu „The Scarlet Pimpernel“ (lik Leggett), a njegova autobiografska predstava „It Goes Without Saying“ je bila rasprodata i sa velikim uspehom je igrana na of-Brodveju u pozorištu Rattlestick Playwrights Theater.

Bil Baures je rođen u gradu Missoula u američkoj državi Montana, a već neko vreme njegova stalna adresa je u Njujorku.

Bil Bauers održaće dan ranije, u petak 22. septembra od 13 časova, u Američkom kutku pri Narodnoj biblioteci u Vranju prezentaciju sa elementima diskusije pod nazivom „Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: