Premijerka: Generalno sam zadovoljna, biće JOŠ JAČA PODRŠKA za Vranje

Lokalne vesti - Nedelja 25.07.2021 - 17:46

Na kraju dvodnevne posete Pčinjskom upravnom okrugu, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla Vranjsku Banju, Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, Zdravstveni centar i Pozorište "Bora Stanković".

FVranje dobar primer po pitanju smanjenja aerozagađenja FVranje dobar primer po pitanju smanjenja aerozagađenja
Brnabić je izjavila da je imala priliku da vidi projekte koji se realizuju, razgovara sa građanima i u neposrednom kontaktu upozna sa njihovim problemima
 
Istakla je da je "generalno zadovoljna" jer kvalitet života građana podignut na viši nivo
 
- Bez sumnje veoma važan događaj biće otvaranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje je planirano za kraj godine, kada ću opet doći u Vranje
 
Vaš grad je primer dobre prakse u celoj Srbiji po pitanju smanjenja aerozagađenja, jer ste prvi počeli sa izgradnjom kotlarnice na biomasu,u krugu Zdravstvenog centra, vrednosti 360 miliona dinara bez PDV-a.  
 
Kultura je veoma bitna za građane i osim obnove zgrade Pozorišta Narodnog muzeja, rekonstruisaćemo i Haremluk - najavila je ona. 
 
Premijerka je najavila još jaču podršku Vranju u realizaciji bitnih projekata za građane.
 
Po rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića, pored postojećih projekata, koji se sprovode u Vranju, biće rekonstruisana bolnica, završen Regionalni centar za vanredne situacije, zatim stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, vrtić u naselju ,,Raška".
 
- Grad Vranje će kao i do sada biti odgovoran partner našoj državi u realizaciji svega, što doprinosi boljem životu naših građana - naglasio je Milenković zahvalivši se premijerki na poseti i dosadašnjoj saradnji. 
 
Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je i svečanosti, na kojoj su ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, potpisali ugovor o donaciji 140 kontejnera i isto toliko kanti za smeće
 
Ministarka je izrazila zadovoljstvo što Vranje preduzima na planu zaštite životne sredine, kao i činjenici da će biti realizovan projekat proširenja deponije i priključenja individualnih domaćinstava ne geotermalne izvore energije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: