Prijem kod gradonačelnika za delegaciju "Udruženje potomaka ratnikia oslobodilačkih ratova Srbije do 1918.godine"

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.10.2022 - 10:40

Povodom Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine dr Dejan Tričković priredili su prijem za delegaciju ,,Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine”.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Gradonačelnik dr Slobodan Milenković, poželeo je gostima dobrodošlicu i čestitao veliki dan za Grad Vranje. ,,U vremenu u kojem živimo veoma je važno da pamtimo i obeležavamo sve značajne datume u našoj istoriji. Naša je obaveza i dužnost da čuvamo od zaborava hrabrost i žrtvu naših predaka. Potrebno je da mlade ljude podsećamo na sve važne događaje i jubileje, kako bi se istina sačuvala od zaborava. Upravo obeležavanje današnjeg datuma nizom prigodnih događaja je način na koji moramo da čuvamo uspomenu na na naše pretke, kako se nepravedno ne bi vršila revizija istorije. Lokalna samouprava nastaviće da pruža potpunu podršku vašem udruženju, a cilj je intenziviranje saradnje u narednom periodu”, istakao je Milenković. 
 
Olivera Đorđević, predsednica ,,Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine”,  zahvalila se gradskom rukovodstvu na prijemu u ime organizacije koja baštini tekovine Prvog svetskog rata. ,,Dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom je zaista na zavidnom nivou. Naše udruženje učestvuje u obeležavanju svih važnih datuma, koji su prilika da podsetimo građane na hrabre srpske ratnike  koji su dali živote za slobodu. 
 
Takav trend mora biti nastavljen i u narednom periodu jer je to od suštinskog značaja za čuvanje istorije”, dodala je Olivera Đorđević.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bugarin
05.10.2022. , 11:56
Kakvi potomci seljaci kosta pecanca koji je zapalio bosilegrad ali mi redom