Privođenje zbog plakata sa likom Verana Matića u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 30.06.2022 - 11:17

Pripadnici MUP-a u Vranju, efikasnom akcijom, uhapsili su B.S. (1990) i Z.I.(1996) obojica iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštila je POlicijska uprava Vranje.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Oni se sumnjiče da su, zajedno sa još dvojicom muškaraca za kojima policija traga, u noći 25. juna ove godine, na više lokacija u gradu lepili plakate sa  fotografijom  Verana Matića i uvredljivom  sadržinom, navode iz Policijske uprave Vranje. 

 

Osumnjičenima je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Za preostalom dvojicom počinilaca se i dalje traga, a identifikovan je i organizator, objavila je agencija FoNet.

 

Kako FoNet saznaje, informacija o ovom slučaju prosleđena je Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara. 

 

Podsetimo, ovim povodom reagovala je i  Vlada Srbije i najoštrije osudilla lepljenje plakata u Vranju sa likom Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i predsednika Komisije za istraživanje ubistva novinara.

OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: