Proglašena VANREDNA SITUACIJA U PREŠEVU

Lokalne vesti - Sreda 18.11.2020 - 10:14

Štab za vanredne situacije u Preševu proglasio je u utorak vanrednu situaciju u toj opštini na jugu Srbije zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Zamenik komandanta štaba Armend Aliu kaže da je u oktobru ove godine u Preševu bilo 45 slučajeva dijagnostikovanog COVID19, dok je samo do sredine novembra bilo 74 slučaja.

"Više od 20 pacijenata je hospitalizovano, u lošem je stanju, najviše u Vranju, Surdulici i Nišu. Potrebno je puno posvećenosti i discipline građana da bi se prevazišla ova opasnost", poručio je Aliu.

On je zamolio stanovnike Preševa za "dodatnu pažnju i brigu".

Štab za vanredne situacije je predložio da vanredno stanje u opštini Preševo traje 15 dana.


Radno vreme restorana i svih drugih ugostiteljskih objekata, kao i kladinica i kockarnica je ograničeno do 19 časova, a u svim opštinskim službama radi se skraćeno od 8 do 14, s tim što u kancelarijama neće biti više od dvoje zaposlenih.

Javnom preduzeću „Moravica" je naloženo da postave dezo-barijere na svim ulazima na pijace, kao i da postavi plakate sa upozorenjem na korišćenje zaštitne maske.

Dom zdravlja u Preševu je dobio nalog da postavi šatore ispred kovid ambulante, koje će obezbediti Opština, a otkazane su sve kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Pored ostalog, od 19.00 do 5.00 neće raditi restorani, kafeterije, kladionice, kockarnice.


Ove mere stupaju na snagu od danas.

 

OK Radio, Jugpress

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: