PROGRES: Likovni konkurs za novi kalendar

Lokalne vesti - Petak 13.10.2017 - 12:28

Vranje - Razvojni program Evropski PROGRES otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Moj omiljeni evropski projekat“.

Proglašenje pobednika u decembru. Foto: Promo plakat Proglašenje pobednika u decembru. Foto: Promo plakat

Konkurs se uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske tradicionalno organizuje već jedanaestu godinu za redom kako bi se podstaklo kreativno stvaralaštvo među omladinom na jugu zemlje.

- Ovogodišnja tema ima za cilj da se mladi iz programskih opština bolje upoznaju sa projektima koje u njihovom mestu već deceniju unazad podržavaju EU i Vlada Švajcarske i tako doprinose boljem životu ljudi.

Pred đacima je zadatak da sa svojim nastavnicima posete neke od projekata odaberu svoj omiljeni evropski projekat na osnovu njegovog značaja i pozitivnog uticaja na život lokalnog stanovništva, a zatim da ga na kreativan i originalan način predstave.

Tako će mladi saznati više o podršci koje EU i Vlada Švajcarske pružaju društvenom i ekonomskom razvoju opština na jugoistoku i jugozapadu, a istovremeno pruža im se prilika da budu deo pozitvnih promena u svojim sredinama
- navode iz PROGRES - a.

Najbolji radovi, koje bude odabrao stručni žiri, naći će se na stranicama kalendara Evropskog PROGRES - a za 2018. godinu, a autori i autorke odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Škola koja bude proglašena za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti u organizaciji takmičenja i poseta projektima, kao nagradu će dobiti laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2017. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: