Promocija knjige „Femina antica Balcanica“

Lokalne vesti - Utorak 02.11.2021 - 11:00

U organizaciji Kulturno-obrazovnog centra Vranje, na Maloj sceni Pozorišta "Bora Stanković", u utorak 2. novembra u 18.00 sati, biće održana promocija knjige dr Jelene Anđelković Grašar po nazivom „Femina antica Balcanica“.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Proučavanjem publikovanih pisanih izvora, relevantnedostupne muzejske i građe iz različitih zbirki, uz analize materijala na terenu, Jelena Anđelković Grašar je u ovoj studiji predstavila i na metodološki inovativan način proučila fond podataka neophodan za  temeljno isptitivanje ovog specifičnog materijala.

Dr Jelena Anđelković Grašar zaposlena je u Arheološkom institutu od 2011. godine, od 2017. u zvanju je naučnog saradnika, a doktorirala je na odseku Istorija umetnosti na Filozofskom fakultetu.

Istraživanja dr Anđelković Grašar obuhvataju vizuelnu kulturu antike, kasne antike i rane Vizantije, žensku istoriju, rodne studije, kao i prezentaciju, interpretaciju i popularizaciju kulturnog nasleđa.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: