Promocija poštanske marke Srbije u glasanju za najlepšu marku Evrope

Zabava - Četvrtak 08.09.2022 - 09:53

Pošta Srbije je za nacionalnog kandidata na izboru za najlepšu marku Evrope opredelila marku pod nazivom Drekavac, čiji dizajn je delo svetski poznatih fotografa braće Zamurović. Marka je urađena u okviru ovogodišnje teme takmičenja – Priče i mitovi u formi prigodnog bloka sa jednom markom nominale 85 dinara. Na njoj je predstavljeno biće iz mitologije Južnih Slovena, naročito zastupljeno u mitologiji Srba – drekavac. Ovo demonsko biće, po narodnim verovanjima, može imati više materijalnih manifestacija, a njegova umetnička predstava na marki oslikava mračnu, gotovo horor suštinu ovog srpskog mita.

Foto:PostaSrbije Foto:PostaSrbije
 „Tema ove godine su mitovi i legende i mi smo se odlučili da prezentujemo drekavca“, kaže Adam Sofronijević, direktor „Srbijamarke“ JP Pošta Srbije.
  „To je izuzetna  lepa i nadahnuta umetnička interpretacija naših čuvenik stok fotografa, braće Zamurović. Marka se izdavaja od ostalih od ovogodišnjih takmičara među kojima ima, zaista, izuzetnih maraka, svojom slovitišću. Ako se dublje zagledate videćete da ova slika ne govori hiljadu reči nego hiljadu priča“, kaže Sofronijević.
 
Na markici je predstavljeno biće iz mitologije Južnih Slovena, naročito zastupljeno u mitologiji Srba – drekavac. Ovo demonsko biće, po narodnim verovanjima, može imati više materijalnih manifestacija, a njegova umetnička predstava na marki oslikiva mračnu, gotovo horor suštinu ovog srpskog mita.
 
Prošle godine poštanksa marka Srbije pobedila je glasovima publike na temu zaštićenih vrsta ptica. Sofronijević kaže da se nadaju da će i ove godine odneti pobedu, ali to zavisi kako od glasova publike, tako i od žirija.
 
„Na takmičenju učestvuje više od 50 pošta iz Evrope. Rezultati će biti poznati kada se glasovi publike saberu sa glasovima žirija, ali su nama jako važni upravo glasovi publike i nadam se da ćemo u tome uspeti“, dodaje Sofronijević.
 
Pozivamo sve naše građane da učestvuju u izboru najlepše marke Evrope i da daju svoj glas za marku Pošte Srbije na adresi http://www.posteurop.org/europa2022.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: