Protest radnika Koštane

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 09:02

Oko 800 radnika nekadašnje „Koštane“ najavilo je za ponjedeljak u 11 časova protest ispred zgrade Gradske uprave u Vranju.

Da se ispoštuje presuda privrednog suda. Foto: vranje.org.rs Da se ispoštuje presuda privrednog suda. Foto: vranje.org.rs

Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora nekadašnjih radnika „Koštane“ kaže da očekuje veliki broj ljudi na protestu.

- Pozvali smo i ljude iz drugih vranjskih preduzeća koja su propala.
 
Razlozi našeg protesta su ti što se ne poštuje izvršna presuda Privrednog suda u Leskovcu, na osnovu koje je trebalo da nam budu isplaćene zaostale zarade.

Tražili smo pomoć lokalne samouprave da posreduje kod Ministarstva privrede kako bi nam se isplatile zarade, međutim državni sekretar Dragan Stevanović nam je rekao da trenutno para za isplatu nema.

Mi tražimo samo svoje, a to je da se ispoštuje presuda doneta još 2003. godine, i da nam se isplati pošteno zarađen novac - ukazuje Ristić.

Inače, 1.680 nekadašnjih radnika nekadašnje „Koštane“ u proseku potražuje po 120.000 dinara svojih zarada.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: