Protest vranjskih gimnazijalaca

Lokalne vesti - Sreda 24.10.2012 - 17:49

Vranjski gimnazijalci u sredu popodne okupili su se ispred nedovršene zgrade te škole u centru grada, protestujućišto su i godinu dana od početka rekonstrukcije Gimnzije podstanari u školama na periferiji.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Andrea Jovanović, predsednica Đačkog parlamenta Gimnazije, kaže da od štrajka neće odustati sve dok se ponovo ne vrate u svoju zgradu.
 
- Obećavali su nam da će radovi biti završeni na kraju prošle školske godine, što se nije desilo. Onda su najavili da će sve biti završeno septembra, pa  4. oktobra, a poslednji pominjani datum bio je 24. oktobar - podseća ona.
 
Jovanovićeva kaže da su se učenici više puta obraćali direktoru negodujući zbog situacije u kojoj se nalaze.
 
- Dobijali smo odgovor da se izvođaću, preduzeću “Crna Trava”, duguju pare za odrađene radove, zbog čega svi nisu ni završeni - ističe Jovanovićeva.
    
Učenicima su se u protestu pridužili i neki od profesora Gimnazije. 
 
Tomislav Pešić, profesor fizičkog, kaže da je potpuno logično da u ovakvoj situaciji i predavači budu uz svoje đake.
 
 - Dobro su izdržali, jer je već godinu dana prošlo kako su izašli iz škole. Decu moramo da shvatimo ozbiljno,jer im je dozlogrdilo da budu podstanari. 
 
Oni su najmanje krivi u celoj priči, odgovornost snosimo mi odrasli - kaže Pešić.
 

Iz Đačkog parlamenta napominju da je direktor Dragan Ilić danas odsutan, tako da i dalje nemaju nikakvo objašnjenje ko je kriv što se njihov podstanarski staž produžava do daljeg.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: