Psi izbavljeni iz POTOPA (VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 13.03.2018 - 09:35

U selu Kupinince blizu Vranja, u ponedeljak su četiri psa spašena davljenja u poplavnom talasu koji je zadesio ovo selo nakon proteklih kiša i topljenja snega.

Psi zarobljeni u poplavljenom dvorištu FOTO: M. Spirić Psi zarobljeni u poplavljenom dvorištu FOTO: M. Spirić

Nakon saznanja da psima preti davljenje u Kupinincu, na teren su se uputili Boban Antanasijević, načelnik gradskog Odeljenja za inspekcijske poslove, Dragana Miladinović, inspektorka zoohigijene i Marko Spirić, aktivista udruženja „Zaštita, pomoć i udomljavanje životinja“.

Na licu mesta su zatekli pravi potop, voda je poplavila čitavo dvorište i okolinu, a psi su pokušavali da se izvuku na sigurno, što im nije uspevalo jer su bili vezani.

- Kako grad nema posebnu osposobljenu službu koja treba da reaguje u ovakvim slučajevima, ja sam morao da uđem u vodu duboku gotovo pola metra i izvučem jadne životinje.

Psi su bili vezani kanapom od čega su imali vidljive ogrebotine na vratu, očigledno su pokušavali da se sami izbave od vodene stihije koja ih je zadesila
– opisuje Marko, zahvaljujući se nadležnima koji su izašli na lice mesta.

Spirić kaže da su vlasnici kuće pse zadržali nakon što su sami zalutali u njihovo domaćinstvo, a kako žive u Vranju a u kuću u Kupinincu dolaze samo povremeno, nisu mogli da preventivno zaštite pse opasnosti.

Životinje nisu bili adekvatno čuvane niti hranjene, pa su im životinje zapisnički oduzete.

Tri od četiri psa koji su spašeni, prebačeni su na drugu lokaciju do udomljavanja, a jedan su domaćini zadržali i ostavili ga na bezbedno mesto u kući.

Inače, prema priči meštana, u tom delu sela su ovakve poplave česta pojava nakon obilnijih padavina.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: