PUMPA U BOSILEGRADU: Nemoć suda ili bahatost vlasti

U fokusu - Ponedeljak 15.06.2015 - 07:32

Vranje - Nesporazumi oko jedine benzinske pumpe u Bosilegradu i dalje traju, bez naznake da bi do rešenja problema ikako moglo da dođe.

Pumpe u Bosilegradu: Vlast jača od suda? Pumpe u Bosilegradu: Vlast jača od suda?

Naime, zbog dugova bankama Osnovni sud u Surdulici doneo je rešenje o prodaji pumpe, da bi se namirili dugovi prthodnog vlasnika „Autotransporta“, prema poverocu, daakle banci.

Preduzeće „Jugturist“ Steffana Kostova iz Bosilegrada regularno je kupilo zgradu, na sudskoj licitaciji, sredinom 2014.. godine, za nešto više od 1.5 miliona dinara.

I sada tu nastaje problem. Iako „Autotransport“ više ne postoji, pumpu koristi, kao svoju, lokalna vlast, kojoj je na čelu Vladimir Zaharijev, već peti mandat.

I sada, iako je sud naplatio Kostovu pumpu, on jednostavno ne može da se izbori sa Zaharijevim i uđe u svoj posed.

Opet, vlast kaže da zemljište na kome je pumpa pripada opštini, pa je do postojeće pumpe postavilo montažni objekat, sprovelo cevi do podzemnih cisterni pumpa i tako prodaje benzin!

Prošle nedelje održana je i vanredna sednica bosilegradske Skupštine ispred zgrade benzinske stanice(!) na kojoj je prva tačka dnevnog reda bila zaključak o ukidanju prinudne mere zatvaranja pumpe. Predlog je jednoglasno usvojen od strane odbornika, pa je tako Skupština pokušala da ispravi odluku suda!

Sve je počelo još pre 40 godina opština je ustupila zemljište preduzeću „Autotransport“, na kome je izgrađena benzinska pumpa.

- Od „Ine“ pumpa prelazi posle rata u „Beopetrol“, koji je prodat „Lukoilu“. Opština je tankere dobila kao donaciju, tako da smo mi pravni sledbenici pumpe.
 

Sada se našao sudija koji je doneo takvo rešenje i mogu da kažem da je reč o neviđenom vandalizmu - kaže predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev (DSS).

Sa svoje strane Kostova ne interesuje ni bliža, a kamoli daleka prošlost, jer je pumpu kupio potpuno zakonito, po svim propisima.

- Kupio sam pumpu regularno, na licitaciji od strane suda, dobio sam i list nepokretnosti i ja sam apsolutni vlasnik objekta.

Pokušao sam da uđem u posed, ali mi predstavnici lokalne samouprave to nisu dozvolili. Zvao sam i policiju, ali ni oni nisu mogli da sprovedu odluku suda - kaže Kostov (SNS).

- Zatvaranjem ove jedine pumpe bio bi ugrožen rad javnih institucija i snabdevanje građana.

Napomenuću i da je kod nas još uvek na snazi vanredna situacija, zbog nedavnih poplava, tako da nam jegorivo neophodno za saniranje štete.

S tim u vezi, ova prinudna mera ne sme da se realizuje dok vanredna situacija traje – kaže na kraju Zaharijev.

Inače, benzinska stanica nalazi se na ulazu u Bosilegrad. U opštini postoji još jedna, privatna, ali je ona nedavno bila privremeno zatvorena.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: