RADNIČKI podelio sertifikate OSUĐENICIMA

Lokalne vesti - Utorak 13.03.2018 - 12:53

Narodni univerzitet u Vranju uručio je sertifikate o završenoj obuci za 16 zanata i zanimanja osuđenicima Kazneno - popravnog zavoda u Nišu.

Sertifikate dobilo 164 osuđenika FOTO: Help Serbia Sertifikate dobilo 164 osuđenika FOTO: Help Serbia

Sertifikate su dobila 164 osuđenika Kazneno - popravnog zavoda u Nišu koji su obuku prošli u Narodnom univerzitetu u Vranju.

Reč je o projektu nemačke organizacije "Help" pod nazivom "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana" koji je realizovan uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije i stručnu pomoć stručnjaka Narodnog univerziteta Niš, Narodnog univerziteta Vranje i Tehničke škole iz Valjeva.

Osuđenici su se obučavali za tapetare, auto-lakirere, kuvare, pekare, štampare (na tekstilu i za sito štampu), vodoinstalatere, keramičare, fasadere, molere, krojače, elektro instalatere, stolare, CNC operatere, metalo strugare i zavarivače, a stečeni sertifikati omogućiće im da se lakše zaposle po izlasku na slobodu i integrišu u društvo.

Zamenik upravnika KP zavoda Niš Dejan Panić kaže da su oko 62 odsto osuđenika povratnici u vršenju krivičnih dela i da je cilj projekta je smanjenje broja povratnika.

Maša Bubanj, senior menadžer "Helpa" za ekonomski razvoj kaže da su osuđenici sami birali zanimanja u odnosu na afinitete i interesovanja.

- Neka osuđena lica su prošla program kompletne obuke dok su neka imala znanja i iskustva i želeli su samo da provere svoja znanja.
 
Za njih smo izvršili samo proveru znanja da bi dobili sertifikate
- kaže Bubanj i dodaje da je ova organizacija u Srbiji sprovela različite obuke za 550 osuđenika.

Direktorka Narodnog univerziteta Vranje Gordana Dimitrijević kaže da su iskustva profesora koji su sproveli obuku bila pozitivna:
 

- Svakako smo sa izvesnim predubeđenjem krenuli u realizaciju ove obuke ali se tokom same realizacije došlo do jednog vrlo korektnog i finog odnosa između predavača i onih kanidata koji su bili na obuci.

Zatim, iznenađujuće je bilo i to što je njihovo angažovanje bilo iznad očekivanog, pokazali su veliko interesovanje za obuku i odgovorili na sve zahteve profesora tako da je naše iskustvo izuzetno pozitivno
- kaže Dimitrijevićeva.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: