RADOJE dobio opremu vrednu 22.000 evra

Lokalne vesti - Subota 26.05.2018 - 00:34

U okviru projekta podrške, Evropska unija donirala je Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Vranju nov inventar i opremu za obrazovne i sportske aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 22.000 evra.

Stefanović, Milenković i Bizel FOTO: vranje.org.rs Stefanović, Milenković i Bizel FOTO: vranje.org.rs
Na dan obeležavanja 47 godina postojanja ove obrazovne ustanove, školu su posetili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović, u pratnji Nikolasa Bizela iz Delegacije EU u Republici Srbiji i predstavnika republičkih organa kao i Međunarodne organizacije za migrante u RS. 
 
Predstavnici grada i delegacije EU obišli su fiskulturnu salu, biblioteku i novi informatički kabinet koji su opremljeni zahvaljujući sredstvima putem programa “Podrška Evropske Unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji”
 
Tom prilikom istaknuta je dostupnost obrazovanja za decu migrante i deci sa smetnjama u razvoju
 
- Ova škola je pravi primer integracije dece iz migrantske populacije na njihovoj Balkanskoj ruti. 
 
U razgovoru sa gospodinom Bizeom složili smo se oko neophodnosti pravilne integracije migranata u naše društvo.
 
U tom procesu neophodno je da se uključi i lokalno stanovništvo - rekao je gradonačelnik izražavajući zahvalnost EU za sve podržane projekte u našoj lokalnoj samoupravi. 
 
Direktor OŠ “Radoje Domanović”, Nenad Stefanović rekao je da sa ustupljenim donacijama, ova škola postaje reprezentativni primer modernog obrazovanja na jugu Srbije. 
 
- Dobili smo 260 đačkih klupa, 580 stolica, 24 katedre za nastavnike i profesore, računare, projektore, didaktički materijal i sportske rekvizite - naveo je Stefanović.
 
Nikolas Bizel naglasio je da odgovor Srbije na migracione izazove ne bi bio moguć bez doprinosa lokalnih samouprava na čijoj teritoriji borave migranti i izbeglice.
 
- EU pruža pomoć lokalnim zajednicama da unaprede kapacitete pružanja lokalnih zdravstvenih, komunalnih i obrazovnih usluga, koje nisu samo za dobrobit migranata već i cele lokalne zajednice – rekao je Bizel.
 
OŠ “Radoje Domanović” svoje prve đake sa Bliskog istoka primila je septembra prošle godine
 
Opremanje savremenim učilima od velikog je značaja i za decu sa smetnjama u razvoju koja takođe pohađaju inkluzivnu nastavu
 
Zahvaljujući aktivnostima lokalne samouprave, ostvarena je pozitivna saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, koja će krajem ove godine otpočeti proces renoviranja ove škole.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: