Raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Lokalne vesti - Četvrtak 13.06.2024 - 09:38

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2024. godini.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Vranje (u daljem tekstu: Nacionalna služba), za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge, sa posebnim osvrtom na kategorije teže zapošljivih lica (mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni (na evidenciji duže od 12 meseci ), osobe sa invaliditetom, Romi i ostali).
 
Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 300.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.        
 
Subvencije/novčana sredstva se mogu koristiti za nabavku nove opreme, mašina, uređaja za rad, o čemu korisnik subvencije mora priložiti odgovarajuću finansijsku dokumentaciju u vidu fakture i otpremnice, kao i izvoda sa bankarskog računa po izvršenom plaćanju dobavljaču za isporučenu opremu/sredstva za rad. Korisnik subvencije za samozapošljavanje će Ugovorom potpisanim sa gradom, između ostalog, preuzeti obavezu o minimalnom periodu trajanja poslovne aktivnosti, nemogućnosti otuđenja nabavljene opreme i slično.
 
Sredstva se NE MOGU koristiti za nabavku motornih vozila.
 
Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja – www.vranje.org.rs  
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: