Raspisan konkurs za učeničke stipendije: Poziv da se prijave đaci medicinskih škola

Lokalne vesti - Nedelja 16.06.2024 - 09:04

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25. godinu. Mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji se školuju na trećoj ili četvrtoj godini srednjih medicinskih škola, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Foto: MOD Foto: MOD

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, tokom stipendiranja, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, obrazovnih profila medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Posle završetka srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos u svojstvu civilnog lica u Beogradu, s tim što će učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviti pripravnički staž i polagati državni stručni ispit.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 30. septembra 2024.


Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku:

https://www.mod.gov.rs/lat/21352/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2024-2025-godinu21352

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: