Razmena studenata: Vranjanci u Somboru, Somborci u Vranju

Lokalne vesti - Petak 13.05.2022 - 09:55

U okviru dogovorene studentske razmene, Pedagoški fakultet u Vranju je od 9. do 13. maja domaćin studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru, dok u isto vreme deset studenata iz Vranja boravi na fakultetu u Somboru.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ova razmena studenata rezultat je potpisanog sporazuma o saradnji dva fakulteta i nastavak zajedničkih aktivnosti ostvarivanih u okviru međunarodnog stručnog projekta. 

 

Na oba ova fakulteta su mišljenja da je za studente, pored podsticanja međunarodne razmene i mobilnosti, dragoceno da posete srodne fakultete u svojoj zemlji.

 

Studenti oba fakulteta imaju priliku da se, tokom nedelje dana boravka na pedagoškom fakultetu drugog krajnjeg dela države, upoznaju sa studijskim programima, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima, sa kolegama i nastavnicima, da razmene ideje, iskustva, primere dobre prakse. 

 

Pedagoški fakulteti u Vranju i Somboru, kao fakulteti rubnih područja zemlje, dele slične probleme zbog izražene depopulacije pograničnih područja., stoji u saopštenju vranjske obrazovne ustanove. 

 

- Uprkos tome, Pedagoški fakultet u Vranju već 29 godina uspešno ostvaruje svoju misiju kvalitetnog obrazovanja učitelja, vaspitača i od pre sedam godina i master profesora tehnike i informatike.

 

Takođe, u pripremi su i novi studijski programi kojima će se obogatiti lepeza ponude ovog fakulteta u oblasti obrazovanja - kažu iz Pedagoškog fakulteta u Vranju. 

 

Ovakva razmena studenata pedagoških fakulteta do sada nije ostvarivana i predstavlja značajan doprinos obogaćivanju studentskog života studenata pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru, ocenjuje se. 

 

Takođe, ovo bi trebalo da inicira otvaranje novog poglavlja saradnje između svih pedagoških fakulteta u Srbiji. 

 

Realizaciju ove ideje pomogao je Dom za učenike srednjih škola u Vranju koji je obezbedio smeštaj i ishranu gostiju iz Sombora. 

 

Dom za učenike je deo Kluba prijatelja Pedagoškog fakulteta jer je ustanova koja kontinuirano pruža odlične uslove studentima za boravak u Vranju tokom studiranja, dodaje se u saopštenju Pedagoškog fakulteta u Vranju. 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: