RHMZ: Upozorenje za CELU SRBIJU

Lokalne vesti - Četvrtak 30.06.2022 - 13:23

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje za celu Srbiju na visoke temperature danas, sutra i u subotu.

FOTO: RHMZ/Screenshot FOTO: RHMZ/Screenshot

- Danas i sutra u celoj zemlji, a u subotu još na jugu veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 37 °C, na području Beograda oko 36 °C, a lokalno se očekuju i tropske noći, objavljeno je na sajtu RHMZ.

 

Biometeorološke prilike uticaće sutra nepovoljno na sve osetljive osobe, naročito na srčane bolesnike, astmatičare i hipertoničare. 

 

Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. 

 

Očekivane meteoropatske reakcije su umor, razdražljivost i smanjena koncentracija. 

 

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom do 37 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz RHMZ. 

 

Posle podne tek ponegde uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima mogući su kiša ili pljusak sa grmljavinom. Duvaće slab promenljiv vetar.

 

Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 24, a najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura biće od 20 do 24, najviša dnevna oko 37 stepeni.

 

Narednih dana će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni, a ponegde se očekuju i tropske noći. 

 

Do kraja perioda posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i od sredine sledeće sedmice i u ostalim krajevima, uz promenljivu oblačnost, pljuskovi s grmljavinom.

 

U Srbiji do 7. jula pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni, a ponegde se očekuju i tropske noći.

 

Do kraja perioda posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi s grmljavinom.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: