RHMZ upozorio: Nepogode sa gradom i obilnim padavinama

Lokalne vesti - Petak 10.06.2022 - 11:24

Republički hdrometeorološki zavod objavio je rano jutros upozorenje na nepogode praćene gradom i obilnim padavinama.

FOTO: RHMZ/Screenshot FOTO: RHMZ/Screenshot

- Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra (10. i 11. juna 2022.) lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više - stoji u najavi RHMZ-a.

 

U nekim delovima Srbije na snazi je žuti meteoalarm, dok je u nekim delovima proglašen narandžasti meteo alarm, što znači da vremenske prilike mogu da izazovu štetu.

 

U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova. 

 

Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, severni i severoistočni.

 

Jutarnja temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni. 

 

U Srbiji sutra promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji sa većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuskova.

 

Od nedelje manji intenzitet padavina u odnosu na prethodni period. 

 

Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala do srede se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju samo u brdsko - planinskim predelima, a od četvrtka i u ostalim krajevima.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: