ŠAF slavi 35. rođendan: Spremna nova MONOGRAFIJA

Lokalne vesti - Nedelja 26.06.2022 - 12:19

Škola animiranog filma (ŠAF) Vranje ove godine slavi 35 godina postojanja i uspešnog rada.

Nela Ćurčija FOTO: S. Simonović Nela Ćurčija FOTO: S. Simonović

Jubilej će biti zvanično proslavljen u avgustu, kada će u Vranju biti održana i 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma „Zlatni puž“, tradicionalno bijenalno druženje mladih animatora iz celog sveta koju šafovci organizuju od 1997. godine i koja, takođe, slavi jubilej, 25 godina održavanja.

Nakon otvaranja „Zlatnog puža 2022“, 8. avgusta, ŠAF će svoj 35. rođendan proslaviti tri dana kasnije, 11. avgusta, za kada je zakazana projekcija probranih filmova i predstavljanje jubilarne monografije.

Ovo izdanje će predstaviti najvažnije događaje iz bogate istorije ŠAF-a, kaže zamenica direktora ŠAF-a i urednica monografije, Nela Ćurčija.

- Biće tu i tekstova, crteža, fotografija, pesama, naša filmografija, spisak nagrada i manifestacija na kojima smo učestvovali i koje smo sami organizovali...

Biće otvorena i izložba fotografija, crteža iz filmova, kao i „alatki“ kojima se služimo prilikom snimanja filmova – kaže Nela.

Korice za monografiju je izradio čuveni čikovni umetnik Rastko Ćirić, a na predstavljanju će govoriti Božidar Zečević, istoričar filma i predsednik Međunarodne animacije za filmsku animaciju (ASIFA) za Srbiju i Miroslav Simonović, osnivač i dugogodišnji voditelj ŠAF-a.

ŠAF je 1987. godine osnovala grupa filmskih entuzijasta iz Vranja, kao prvu školu takve vrste u Srbiji, a tokom proteklih godina, kroz ovu školu je prošlo blizu 2.000 polaznika.
 
Plan je da do kraja godine, za 35 godina postojanja, bude prikazan i jubilarni, 350. film iz produkcije ŠAF-a.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: