Simboli Vranja samo uz DOZVOLU, kazne do 100.000

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.03.2018 - 09:10

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su na 22. sednici izmene i dopune u Odluci o simbolima grada i njihovoj upotrebi, kao i kaznene mere za nedozvoljenu upotrebu.

Grb grada Vranja. Foto: D.Ristić/OK Radio Grb grada Vranja. Foto: D.Ristić/OK Radio

Predsednik gradskog parlamenta Dejan Tričković je u obrazloženju najnovijih izmena rekao da je primećeno da se obeležje grada vidi na kontejnerima sa smećem, što gradska vlast smatra neprimerenim.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa za izmenu Odluke o simbolima grada i njihovoj upotrebi kojom se reguliše da grb grada bez posebne dozvole mogu da koriste Skupština grada, gradonačelnik, Gradsko veće, Gradska uprava, mesne zajednice, javne ustanove i preduzeća, organizacije i službe čiji je osnivač grad u vidu memoranduma, makete, značke, zahvalnice.

- Simboli grada treba da se koriste isključivo na način koji ne sme da bude nedoličan i neprimeren, odnosno da se takvim simbolom vređa moral i dostojanstvo građana Vranja – obrazložio je Tričković.

Takođe, dozvoljeno je i da grb grada mogu upotrebiti pravna lica u Vranju, i to kao znak obeležavanja svojih proizvoda koji će se koristiti u reprezentativne svrhe prilikom manifestacija značajnih za grad, kao i međugradskih i međunarodnih susreta na kojima grad učestvuje u zemlji i inostranstvu.

Odluka predviđa i sankcije za nepoštovanje ovih odredbi.

U slučaju da se grb i zastava ne koriste prema ovoj odluci, predviđene su novčane kazne od 15 do 100 hiljada dinara – rekao je Tričković.

Odluka o simbolima grada Vranja i njihovoj upotrebi prvobitno je doneta 2013. godine, ali se, prema rečima predsednika gradskog parlamenta, u međuvremenu javila potreba za dopunama kako bi bila što primenljivija u praksi.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: