Simović: Tužićemo ZC zbog NEMARA

Lokalne vesti - Petak 09.03.2018 - 08:06

Porodica Vesne Zdravković Simović iz Vranja koja je preminula nakon što, prema njihovim rečima, hitna pomoć nije želela da dođe po pozivu i ukaže joj pomoć, još uvek je u šoku, ali je odlučna u nameri da protiv odgovornih u Zdravstvenom centru pokrene tužbu.

Veroljub Simović, suprug preminule Vesne FOTO: D. Ristić/OK Radio Veroljub Simović, suprug preminule Vesne FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovaj slučaj je uznemirio Vranjance nakon što je porodica na umrlici napisala da je Vesna preminula „zbog neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe hitne pomoći grada Vranja“.

Vesnin suprug Veroljub Simović, pukovnik u penziji, kaže da je ogorčen nesavesnim i neljudskim postupanjem osoblja hitne pomoći.

- Mi smo Vesnu u utorak oko 16 sati odveli u Internističku ambulantu zbog povišenog pritiska i jake mučnine, tamo joj je urađen EKG za koji su rekli da je u redu, dali joj tablete i pustili kući.

Po povratku kući, Vesni je bilo sve gore, krenulo je stalno povraćanje uz crvenilo i nadutost lica, pa sam pozvao hitnu pomoć
– opisuje Veroljub.

Međutim, ženska osoba sa druge strane veze je, kako navodi Vesnin suprug, rekla da je Internistička ambulanta „viša instanca“ i da je on sam dovede u hitnu pomoć.

- Da je Vesna bila u stanju da je ja dovezem, to bi svakako učinio.

Moja ćerka je počela da vrišti i moli da lekari spasu njenu majku, na šta je gospođa, ako se tako može nazvati, uzvratila: „Nemojte da se derete na mene!“
– priča Veroljub savladavajući suze.

Kada su Vesnu u vrlo teškom stanju nekako dovezli, primila je naredna smena, ali je za nesrećnu ženu bilo prekasno.

Uprkos pokušajima reanimacije, Vesna je preminula u ambulanti hitne pomoći, kako je ustanovljeno, od infarkta.

Ružica Mitrović navodi da je njena sestra Vesna bila sportistkinja u mladosti i da je imala zdravo srce, a sumnja da je do greške došlo već u Internističkoj ambulanti.

- Kako su mogli da je puste kući ako je kasnije utvrđeno da je preminula od infarkta.

Valjda je trebalo da prepoznaju opasne simptome
– pita se Ružica.

Veroljub, inače srčani bolesnik sa ugrađena četiri baj pasa, ogorčeno tvrdi da ne može da tvrdi da je došlo do lekarske greške, ali dodaje da ne može da razume da zdravstveni radnici mogu da budu bezosećajni i neprofesionalni poput osobe iz hitne pomoći kojoj ne zna ime niti poziciju.

 

- Oni su dužni da hitno reaguju i spasu život pacijentu, pa niko ih ne zove iz zabave.

Zbog toga sam rešen da podnesem tužbu protiv odgovornih zbog nemara i nesavesnog rada, to dugujem Vesni.

 

Znam da će biti teško doći do pravde i samo se bojim da na kraju ne ispadne da sam ja kriv za smrt moje supruge – rezignirano kaže Simović.

Samo dan pre tragedije, Vesna je obavljala kupovinu za proslavu punoletstva ćerke Anđelije 14. aprila, a tužna ironija sudbine je htela da će joj na taj dan biti održan četrdesetodnevni pomen.

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković nije želeo da komentariše ovako osetljiv slučaj, ali je najavio da će sve okolnosti ispitati Komisija za vanredni stručni nadzor, kao i da je obavešten zdravstveni inspektor.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: