Sistem 2021 u Vranju: Vežba za slučaj VELIKOG POŽARA, angažovani 140 ljudi

Lokalne vesti - Petak 05.11.2021 - 13:56

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije danas je organizovalo operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja „SISTEM 2021“.

Gradonačelnik na mestu vežbe FOTO: vranje.org.rs Gradonačelnik na mestu vežbe FOTO: vranje.org.rs
Vežba je istovremeno sprovedena u 24 upravna okruga, 22 grada i 17 opština u Republici Srbiji, a bili su uključeni svi subjekati i snage sistema za smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama
 
Na teritoriji grada Vranje vežba je sprovede na potezu sela Čestelin - Beli Breg - Soderce
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, obišao je prijemni punkt, koji je za ovu potrebu postavljen u selu Bunuševac
 
Na teritoriji grada Vranja, vežba se reagovanje u slučaju požara na potezu sela Čestelin - Beli Breg - Soderce, koji se prostire na 4 km i već je zahvatio 220 ha poljoprivrednog i šumskog zemljišta. 
 
Angažovani su svi subjekti spašavanja i zbrinjavanja
 
- Ovde na punktu je postavljen bazen sa vodom, u slučaju potrebe za angažovanjem helikopterskih jedinica
 
Takođe, ovde je punkt Crvenog krsta zbog evakuacije stanovništva, jer požar preti da ugrozi 32 stambena objekta, pa se ovde radi prijemna trijaža u cilju utvrđivanja težine telesnih povreda. 
 
Tu su i ekipe Hitne pomoći za eventualno zbrinjavanje teže povređenih stanovnika
 
Na ovaj način, uvežbava se i situacija ugroženosti vrlo bitnog komunikacionog repetitora Telekoma Srbije, koji nakon ispada iz funkcije prelazi na drugačiji sistem veza, TETRA sistem
 
Za ovu vežbu angažovano je 140 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 35 vozila - rekao je gradonačelnik. 
 
Na teritoriji Republike Srbije u vežbi su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekati i snage jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, kao i subjekati od značaja za zaštitu i spasavanje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: