Skupština aminovala: Zeleno svetlo za REBALANS BUDŽETA

Lokalne vesti - Petak 09.07.2021 - 10:36

Na 13. sednici Skupštine grada odbornici su između ostalog usvojili Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu, koju je obrazložio Bojan Kostić gradski većnik.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Kostić je kazao da ukupna projekcija budžeta predložena ovim rebalansom iznosi 3.093.666.000 dinara i ona je manja za 267 miliona dinara u odnosu na inicijalni budžet. 
 
- Kada smo donosili odluku o budžetu, planirana su sredstva u visini od 770 miliona dinara primanja od zaduživanja, od toga 100 miliona dinara za kapitalne investicije, 70 miliona dinara kratkoročna zaduživanja i 600 miliona dinara za refinansiranje postojećih kredita. 
 
S obzirom da su najbolje ponude za refinansiranje kredita dale banke kod kojih već otplaćujemo te kredite, nije ostvaren promet u budžetu, tako da je budžet smanjen za taj iznos - rekao je Kostić. 
 
Takođe, naglasio je da su značajno  povećani prihodi od transfera za kapitalne projekte iz Republike
 
- Za rekonstrukciju bolnice i izgradnju kotlarnice obezbeđeno je oko 150 miliona dinara, za rekonstrukciju vrtića ,,Dečja radost” 20 miliona dinara, za izgradnju toplovoda u Vranjskoj Banji ostvaren je transfer u visini od 8.8 miliona dinara, za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u vlasništvu fizičkih lica 2,5 miliona dinara, za komunalno opremanje Centra za vanredne situacije 15 miliona dinara i za ulaganje u objekte osnovnih i srednjih škola 30 miliona dinara. 
 
Takođe, povećana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, sa kojom možemo da konkurišemo kod nadležnih ministarstava i donatora. 
 
Neki od značajnih projekata su rekonstrukcija ulice Baba Zlatine i Pribojčićeve kuće, izgradnja kanalizacije u naselju Palestina, postavljanje video nadzora na gradskim saobraćajnicama u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja - istakao je gradski većnik. 
 
On je dodao da  su za saobraćajnu infrastrukturu izdvojena sredstva u iznosu od 265 miliona dinara, a da  učešće kapitalnih investicija u budžetu iznosi 630 miliona dinara, odnosno 20%
 
- Ukupni prihodi i primanja su 2.910.000.000 dinara, a rashodi iznose 3.045.000.666 dinara. 
 
Projektovani deficit je 134.828.000 dinara, odnosno 5% u odnosu na prihode i primanja budžeta, što je za 35 miliona manje u odnosu na inicijalni budžet - zaključio je Kostić. 
 
Na današnjoj sednici prihvaćene su Odluke o usvajanju Planova detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom ,,Meteris” Vranje i naselja Soderce, kao i Odluka o određivanju maksimalne spratnosti objekata na teritoriji grada Vranja u postupku ozakonjenja objekata. 
 
Prihvaćene su i Odluka o pokretanju postupka otuđenja pokretnih stvari iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja, Odluka o izmenama i dopunama odluke o izgradnji, postavljanju, održavanju i zaštiti spomen obeležja na teritoriji grada Vranja, kao i Odluka o promeni osnivačkog akta Regionalnog centra za talente Vranje
 
Gradski parlament dao je zeleno svetlo na Predloge izmena i dopuna Programa poslovanja javnih preduzeća ,,Vodovod”, i ,,Uprava Banje” Vranjska Banja.
 
Takođe, usvojeni su i Finansijski izveštaji za 2020. godinu javnih preduzeća u likvidaciji ,,Direkcija za razvoj i izgradnja grada Vranja” i ,,Skijalište Besna Kobila”
 
Odbornici su usvojili i Program energetske efikasnosti grada Vranja za period 2021. do 2024. godine, kao i Predlog Projekta javno-privatnog partnerstva ugovorne isporuke toplotne energije uz izgradnju novih kotlarnica iz obnovljivog izvora energije-drvne biomase i prirodnog gasa, koji je obrazložio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: