Skupština odobrila NOVO ZADUŽENJE

Lokalne vesti - Četvrtak 01.03.2018 - 10:49

Odbornici Skupštine grada Vranja prihvatili su Predlog odluke o zaduživanju grada Vranja za 2018. godinu u visini od 230 miliona dinara.

Zaduženje se planira u dve partije FOTO: vranje.org.rs Zaduženje se planira u dve partije FOTO: vranje.org.rs

Predlog odluke je za skupštinskom govornicom obrazložio gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Prema njegovim rečima, planirano je eventualno zaduženje u iznosu od 230 miliona dinara i to u dve partije.
 
Prva podrazumeva mogući kratkoročni kredit u iznosu od 80 miliona, koji će, ukoliko dođe do povlačenja sredstava, biti vraćen do kraja ove godine i iskorišćen za plaćanje sudskih troškova i drugih obaveza.

Stanković je dodao da verovatno neće biti iskorišćena ni polovina ovog kredita, imajući u vidu samo plaćanja prema školama i radove u mesnim zajednicama.

Druga partija zaduživanja predstavlja dugoročni kredit u iznosu od 150 miliona dinara, sa povoljnom kamatnom stopom i grejs periodom do dve godine i on će biti iskorišćen za finansiranje kapitalnih investicija.

- Grad Vranje uložio je u prethodnom periodu značajne resurse u vraćanju zaostalih dugovanja i to u iznosu od čak milion evra - rekao je Stanković, obrazlažući Predlog odluke o zaduživanju.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: