Skupština usvojila predloge javnih priznanja za Dan grada Vranja

Lokalne vesti - Petak 24.01.2020 - 12:42

Na početku današnje sednice Skupštine grada Vranja potvrđen je mandat odborniku Draganu Đorđeviću ekonomisti u industriji iz sela Bresnice sa izborne liste ,,Zajedno za Vranje - Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačič”.

Završena sednica Skupštine. Foto: vranje.org.rs Završena sednica Skupštine. Foto: vranje.org.rs

Takođe, odbornici su  usvojili Odluku o dodeli javnih priznanja u 2020. godini za Dan grada-31. januar.

,,Specijalno javno priznanje 31.januar” dodeljeno je predsedniku Republike Srbije,
Aleksandru Vučiću, za doprinos u razvoju umetničkog stvaralaštva i pomoći u izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta, u vidu diplome i  novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Dobitnici ,,Javnog priznanja 31. januar” u vidu diploma su: Humanitarno udruženje ,,Koce zauvek” iz Vranja, za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK ,,Panteri” iz Vranja, za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl  ,,Stanislav Binički”, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Za ,,Javno priznanje 31. januar” u vidu diplome, sa novčanim iznosom od 50.000 din, izabrana su sledeća fizička lica: Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno –obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Na sednici su usvojeni i Predlog odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno Gradskoj opštini Vranjska Banja u 2020. godini, Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije Privredno-radne zone ,,Bunuševac proširenje” u Vranju i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja.

Takođe, doneto je i Rešenje o razrešenju Dragana Mihajlovića, zamenika gradskog pravobranioca.

Odbornici su usvojili i Rešenje o razrešenju člana Komisije za mandatno-imunitetska i administativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja, Dejana Mandića i Rešenje o imenovanju Darka Filipovića za novog člana ove komisij
e.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: