Sneg otežava saobraćaj: Ne krećite na put ako ne morate!

Lokalne vesti - Petak 11.01.2019 - 09:51

Na teritoriji Vranja, kao i u većem delu Srbije, sneg otežava uslove vožnje, pa se vozačima savetuje da ne kreću na put bez preke potrebe, a ukoliko vozite, morate uložiti dodatni oprez.

Sneg jači od putara FOTO: S. Tasić/OK Radio Sneg jači od putara FOTO: S. Tasić/OK Radio
U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS.
 
U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snega u rastresitom, ili ugaženom stanju do 5 cm, na teritoriji Bačke, Novog Sada, Rume, Zrenjanina, Pančeva, Valjeva, Mačve, Kolubare, Beograda, Požarevca, Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Čačka, Zaječara, Niša i Vranja
 
AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17 sati
 
Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.
 
Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.
 
JP „Putevi Srbije" saopštava da se saobraćaj na državnim putevima odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle.
 
1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega je na terenu 24 časa, čineći sve da se saobraćaj neometano odvija. 
 
Iz ovog preduzeća navode da raspolažu sa dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.
 
I JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: