SPAŠEN posle sedam dana sa PUKNUTIM ČIROM!

Lokalne vesti - Sreda 11.01.2017 - 10:44

Vatrogasci u Vranju su u periodu od 6. do 10. januara imali 13 intervencija na dostavljanju hrane i lekova, prevoženju lica u medicinske i prihvatne ustanove, rekao je da na sednici Štaba za vanredne situacije načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragan Tasić.

Vranjski vatrogasci u akciji FOTO amaterski snimak Vranjski vatrogasci u akciji FOTO amaterski snimak

Komandant Vatrogasno spasilačke jedinice Vedran Tašković je istakao dobru koordinaciju svih tela, ustanova i preduzeća koja aktivno učestvuju u svim aktivnostima koje preduzima Štab za vanredne situacije.

Samo u utorak u večernjim i noćnim časovima, spasioci su imali dve teške akcije u kojima su iz zavejanih teško pristupačnih područja spasavali starije bolesne ljude.

- U selu Lepčince smo saonicama izvukli teškog bolesnika koji je sedam dana bio zavejan u selu sa puknutim čirom.


Kada smo stigli, on je već bio na izmaku snage i zahvaljujući angažovanju „Vodovoda“ i većnika Aleksandra Janjića, brzom akcijom smo uspeli da ga spasimo.

Čovek ima 74 godine i uspeli smo dobrom koordinacijom da ga izvučemo iz veoma nepristupačnog kraja
– rekao je Tašković.


Druga akcija izvedena je na području sela Gornje Puniševce.

- Čovek koji ima preko 80 godina sa temperaturom od 40 stepeni je morao da bude transportovan do bolnice iz tog predela na preko 900 metara nadmorske visine.

Temperatura vazduha u tom trenutku je bila - 27 stepeni, a teren nemoguć.

Spasioci su se oko sat vremena probijali sa četiri saonice i pritom je i lekar iz hitne službe je dao svoj veliki doprinos, iako nije imao nikakvu posebnu opremu za ovakve uslove
– rekao je Tašković.

On je istakao da su putevi dobro očišćeni, što znatno olakšava posao spasiocima.

Na sednici je rečeno da su svi glavni putni pravci prohodni i da „Vodovod“ trenutno radi na čišćenju na području Poljanice, gde je stanje i dalje teško.

Akcenat je na čišćenju glavnih puteva, dok će meštani morati sami da se organizuju oko raščišćavanja sporednih seoskih puteva.

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković je konstatovao da se situacija polako, ali sigurno stabilizuje.

On je dao nalog Komunalnoj policiji da obiđe zavejane puteve gde je angažovana dodatna mehanizacija.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: