Sprečen pokušaj krijumčarenja deviza

Lokalne vesti - Utorak 29.11.2022 - 15:05

Pokušaj krijumčarenja gotovo 270.000 evra, sprečen je zajedničkim radom carinika i službenika MUP na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz Uprave carina.

Foto: Uprava carine Foto: Uprava carine

Devize je  jedan putnik sakrio u fabričke šupljine poda, prostor za akumulator i ispod zadnjeg sedišta automobila stranih registarskih oznaka.

 
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao ''WW Touareg'' stranih registarcija, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.
 
Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled.
 
Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.
 
Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta.
 
Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupno 268.000 krijumčarenih evra.
 
Otkriveni novac su zajedno sa 37-godišnjim vozačem i automobilom, čija je vrednost procenjena na oko 70.000 evra, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //