Startuje IZAĐI MI NA TEGLU

Lokalne vesti - Petak 16.08.2019 - 13:05

Vranje / Vladičin Han - Šesta sezona karavana “Izađi mi na teglu”, takmičenja u pripremanju ajvara, počinje 19. avgusta i trajaće do 12. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije.

Sa takmičenja u Vladičinom Hanu. Foto: FB Sa takmičenja u Vladičinom Hanu. Foto: FB

Prva u nizu manifestacija održaće se u Brusu 19. avgusta, gradu prošlogodišnjeg pobednika, a zatim se karavan seli u Vladičin Han, Vlasotince, Niš, Valjevo, Staru Pazovu, Požarevac, Kikindu, Suboticu, Leskovac i druge gradove koji se nalaze na mapi najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu, saopštili su organizatori.

U proteklih pet sezona karavan „Izađi mi na teglu“ obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike.

Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu iznosiće oko 2.000.000 dinara.

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme, podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Karavan „Izađi mi na teglu“ u ovoj godini pokreće i svoj proizvod po receptu prošlogodišnjeg pobednika. Ajvar po receptu ekipe „Pucke“ iz Brusa naći će se u prodaji sa ciljem da posluži kao značajan stimulans za početak jedne uspešne preduzetničke priče.

Gradovi koji su iznedrili apsolutne pobednike karavana i dali najbolje recepte do sada su Leskovac, Kovačica, Bela Palanka, Kanjiža i Brus, a ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron znaće se 12. oktobra kada je veliko finale u Beogradu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: