Stižu nove PRESUDE: Gradu preti BLOKADA

Lokalne vesti - Utorak 14.11.2017 - 12:19

Gradskoj upravi u Vranju stižu izvršne presude po tužbi preduzeća “Zoki putevi”, koje prete da blokiraju račun Grada, saznaje OK Radio.

Seoski putevi asfaltirani, novac nije isplaćen FOTO: OK Radio Seoski putevi asfaltirani, novac nije isplaćen FOTO: OK Radio

Reč je o tužbama koje je preduzeće “Zoki putevi” podnelo kao izvršilac poslova na uređenju seoskih puteva prošle zime i proleća.

Kako posao nije isplaćen, preduzeće je uputilo više tužbi na adresu pojedinih gradskih mesnih zajednica, ali, kako saznajemo, ima i zajedničkih tužbi upućenih na adresu više mesnih zajednica.

Ukupan dug koji Grad ima prema preduzeću “Zoki putevi” iznosi oko 40 miliona dinara.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže za OK Radio da još uvek nisu prispele sve izvršne tužbe, ali je procena da će dug, zajedno sa troškovima suđenja i kamatama dostići sumu od oko 50 miliona dinara.

- Mi smo već počeli sa pregovorima kojima pokušavamo da izbegnemo blokadu gradske kase i nadamo se pozitivnom ishodu.

U principu, imamo saglasnost da se dugovanje isplati u više rata, što će, verijem, biti u obostranu korist
– kaže većnik Stanković.

On dodaje i da je jedan deo radova osporen sudskim veštačenjem, ali će sigurno veliki deo duga morati da se namiri, oko čega se vode pregovori u pogledu visine dugovanja i dinamike isplate.

Gradsko veće je još prošlog leta formiralo komisiju za ispitivanje nepravilnosti prilikom javnih nabavki mesnih zajednica na teritoriji Grada.

Na osnovu odluke Gradskog veća, Pravobranilaštvo grada Vranja je tada podnelo i krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca iz Gradske uprave za nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

Redakcija OK Radija ovom prilikom nije mogla da dobije informaciju šta se dešava sa tom krivičnom prijavom.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: