Surdulica: Sukob SNS-a i SPS-a oko Radnika

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.12.2016 - 12:11

Vranje - Posle izlaganja odbornika SNS-a Igora Kostića odbornici te stranke napustili su zasedanje Skupštine opštine Surdulica u nedelju, pre usvajanja dnevnog reda.

Igor Kostić; FOTO: Privatna arhiva Igor Kostić; FOTO: Privatna arhiva

Na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta našao se treći rebalans budžeta za 2016. godinu kao i predlog budžeta za 2017. godinu.

Izražavajući neslaganje sa predlogom budžeta kojim se sportskim organizacijama i daleko najvećim delom FK “Radniku” dodeljuje preko 163.000.000 dinara, Kostić je kazao da rukovodstvo opštine vodi izuzetno lošu politiku.

- Ovo rukovodstvo Surdulicu gura u jednu ruinu i opštinu čija će budućnost biti dovedena u pitanje zbog ovakvog načina trošenja para građana.

Istovremeno, rebalans budžeta za 2016. godinu ima za cilj kanalisanje i opravdanje ogromnih novčanih iznosa koje je opštinska vlast spiskala i potrošila u izbornoj kampanji, te se u susret kraju godine pokušava na leđa građana prevaliti kredit koji je nenamenski potrošen za potrebe vladajuće SPS
– rekao je Kostić.

Na kraju izlaganja, odbornici SNS-a su, ne želeći da učestvuju u radu i time daju legitimitet ovoj sednici, napustili zasedanje lokalnog parlamenta.

Preostali odbornici su obe ove odluke o budžetu usvojili većinom glasova.

Na pojedine primedbe da odbornici SNS-a često napuštaju sednice lokalnog parlamenta, Kostić kaže da se ovo događa po drugi put u poslednjih pet godina.

- Prošli put smo napustili sednicu jer nam je materijal dostavljen u 11 sati uveče za sednicu koja je zakazana narednog jutra.

Ja imam 200 sati diskusije u parlamentu, više nego svi odbornici SPS-a zajedno
– navodi Kostić.

U Skupštini opštine Surdulica SPS ima većinu sa 22 odbornika, dok su naprednjaci jedina opozicija sa 13 odborničkih mandata.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: