Sve se može kad se mladi slože: Albanski i srpski srednjoškolci u zajedničkoj akciji

Lokalne vesti - Nedelja 07.03.2021 - 01:24

Učenici srednje škole „Sezai Suroi“ iz Bujanovca dobili su novu menzu koju su uredili zajedničkim snagama sa svojim kolegama iz škole "Sveti Sava".

Prva od planiranih zajedničkih akcija FOTO: OK Radio Prva od planiranih zajedničkih akcija FOTO: OK Radio
Petnaestak mladih oslikalo je zid u ovoj prostoriji, ofarbalo stolice i montiralo stolove na kojima će ubuduće jesti.
 
Ovo je bilo odlično iskustvo za učenike i albanske i srpske srednje škole i svi su složni da sličnu akciju treba ponovo organizovati
 
Učenica četvrtog razreda Leoneta Bekiri kaže da su se pre svega dobro zabavili, ali i uradili veoma korisnu stvar kako za svoje vršnjake, koji će kantinu koristiti do kraja školske godine, tako i za buduće generacije ove škole. 
 
Kako kaže, škola ranije nije imala menzu i đaci su uglavnom jeli na hodniku ili u dvorištu, zavisno od vremenskih uslova. 
 
- Imali smo priliku da se družimo i radimo sa učenicima srednje škole "Sveti Sava"
 
Za mene lično ovo je prva aktivnost koju imam priliku da radim sa mladima iz drugih zajednica
 
Moram da kažem da sam imala poteškoća u komunikaciji sa njima zbog jezika, ali bilo je toliko zabavno gledati nas kako pokušavamo da se izrazimo koristeći svoj jezik tela i gestikulaciju
 
Zaista smo uživali u svakom minutu - priča Bekiri. 
 
I za učenike iz srpske srednje škole ovo je bilo nazaboravno iskustvo i kažu da su ih drugari iz škole „Sezai Suroi“ odlično dočekali
 
- Zajedničkim radom smo ulepšali jednu prostoriju njihove škole, a uz to smo se odlično zabavili
 
Moja drugarica Katarina i ja smo već imali priliku da učestvujemo u sličnim radionicama, tako da smo znali šta tačno treba raditi. 
 
Jedini nedostatak ovog druženja je to što nismo imali dovoljno vremena da se upoznamo sa novim drugrarima, tako da to moramo ispraviti
 
Jedva čekamo novo druženje - kaže Stefan Stošić, učenik škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu. 
 
Ovo je samo prva od planiranih zajedničkih akcija mladih srpske i albanske nacionalnosti u Bujanovcu, u kojima će udruženim snagama raditi na stvaranju boljih uslova za odrastanje u ovom gradu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: