Svedočenje o stradanju juga Srbije u Velikom ratu predstavljeno u opštini Brod

Lokalne vesti - Sreda 26.02.2020 - 10:08

U okviru saradnje Grada Vranja i opštine Brod predsednik Skupštine Dejan Tričković, većnica Zorica Jović i Branka Janačković, istorijski savetnik Istorijskog arhiva "31. januar" Vranje borave u ovoj bratskoj opštini u Republici Srpskoj.

Delegacija iz Vranja sa domaćinima FOTO: vranje.org.rs Delegacija iz Vranja sa domaćinima FOTO: vranje.org.rs
Povod za posetu je otvaranje izložbe arhivskih dokumenata „Slike iz života pod okupacijom, život i stradanje stanovništva juga Srbije u Velikom ratu“ u organizaciji vranjskog Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja, nakon što je opština Brod u novembru priredila izložbu u našem gradu. 
 
Postavku dokumenata koja svedoči o životu i stradanju običnih ljudi tokom bugarske okupacije koja je trajala od 1915. do 1918. godine, svečano su otvorili načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i predsednik skupštine grada Vranja Dejan Tričković
 
Delegacija iz Vranja posetila je i spomen sobu u opštini Brod i selo Unka gde je položila vence na spomen obeležje stradalim vojnicima iz našeg kraja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: