Ukrajinski obaveštajac UHAPŠEN u Preševu

Lokalne vesti - Utorak 14.06.2022 - 09:36

Bivši šef odeljenja unutrašnje bezbednosti ukrajinske obaveštajne službe A. N. uhapšen je u Preševu pod sumnjom za pranje novca, prenose prištinski mediji.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images

Policija je na pograničnom prelazu Preševo zaustavila automobil marke BMV kojim je upravljao nemački državljanin A. A. (36), dok je A.N. bio u automobilu sa njim i planirao je da krene u Severnu Makedoniju, piše kijevski medij „Ukrajinska pravda”.

 

Policija je nakon provere automobila pronašla više od 607.000 evra i više od 124.000 dolara i dva neprijavljena draga kamena, prenosi Kossev.

 

Naime, srpske vlasti koje su sprovodile hapšenje su u obaveštenju dale samo inicijale pritvorenika.

 

- Zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektor za borbu protiv korupcije, u saradnji sa graničnom policijom i carinom, 8. juna lišili su slobode nemačkog državljanina A.A. rođenog 1986. i Ukrajinca A.N. rođenog 1982. godine pod osnovanom sumnjom za pranje novca.

 

Prilikom pretresa BMW-a na punktu Preševo, kojim je upravljao A.A., a A.N. je sa njim bio u automobilu, pronašli su neprijavljeno 607.990 evra i 124.924 dolara i dva smaragda - navodi se u saopštenju MUP-a Srbije, dok su objavljene fotografije novca i kamenja koji su zaplenjeni.

 

Privedeni se sumnjiče da su planirali da iz Srbije prokrijumčare novac i drago kamenje, koji su „dolazili iz nelegalnih izvora“. Oni su pritvoreni i nalaze se u pritvoru u gradu Nišu, dok je za ova krivična dela Krivičnim zakonikom Srbije predviđena kazna zatvora do 12 godina.

 

A.N. je bio na čelu Glavnog odeljenja unutrašnje bezbednosti „SBU“ od leta 2019. do jula 2021. godine, dok mu je 2020. godine ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dodelio čin brigadnog generala. 

 

Ali on je pobegao iz Ukrajine u noći ruske okupacije 24. februara i kasnije ga je otpustio Zelenski.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: