Umetnost u VANREDNOM STANJU: Stanja kao najviše sfere LJUDSKOG DUHA

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.08.2020 - 13:20

U utorak 4. avgusta u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju sa početkom u 19 časova biće otvorena grupna izložba slika i skulptura pod nazivom „Stanja”, u organizaciji Udruženja građana „Koncept“.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu poštujući mere zaštite FOTO: D. Ristić/OK Radio Posetioci će moći da pogledaju izložbu poštujući mere zaštite FOTO: D. Ristić/OK Radio
Posetioci će moći da pogledaju izložbu poštujući mere zaštite u vreme pandemije koronavirusa, što prvenstveno podrazumeva nošenje maski
 
Naziv izložbe odgovara trenutku kada se umetnost našla u vanrednom stanju, pokazavši da je ona svevremenska kategorija koja reflektuje najviše sfere ljudskog duha, navode organizatori. 
 
Na izložbi će biti zastupljena 33 dela, 10 skulptura i 24 umetničke slike u tehnici ulja na platnu, autora: Milana Hrnjazovića, Petra Mošića, Dragana Dejanovića, Ivana Milenkovića, Ane Marković, Marije Zdravković, Ivane Jerković, Željka Vitorovića, Marije Savić, Bože Terzića
 
Otvaranje izložbe omogućeno je uredbom Vlade Republike Srbije o radu institucija kulture širom Srbije da se u zatvorenom prostoru mogu naći najviše do 10 osoba poštujući mere zaštite, navode iz Galerije Narodnog muzeja. 
 
Izložba će biti otvorena do 25. avgusta
 
Zbog postojećeg epidemiološkog stanja, uvedena su dežurstva zaposlenih i radno vreme Galerije Narodnog muzeja organizovano je na sledeći način:
 
Ponedeljak – zatvoreno za posetioce
 
Utorak – petak 8:00 - 11:00h; 17:00 – 20:00h
 
Subota i nedelja 10:00 - 14:00h.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: