URBANIZAM preuzima DEČJA IGRALIŠTA

Lokalne vesti - Petak 21.02.2020 - 13:33

JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ preuzima obavezu postavljanja i održavanja javnoh dečjih igrališta, odlučilo je Gradsko veće.

Neophodno obezbeđivanje redovnog i vanrednog pregleda FOTO: D. Ristić/OK Radio Neophodno obezbeđivanje redovnog i vanrednog pregleda FOTO: D. Ristić/OK Radio
Gradsko veće je usvojilo Nacrt odluke o postavljenju i održavanju javnih dečjih igrališta u svojini grada Vranja, koja reguliše dosad neregulisane obaveze.
 
Odlukom su precizirane opšte odredbe vezane za postavljanje i održavanje dečjih igrališta.
 
Prema predlogu odluke, grad Vranje, kao vlasnik javnih dečjih ogrališta poslove održavanja poverava JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.
 
- Posebno su i precizirane obaveze i grada Vranja, koje se odnose na vođenje liste javnih dečjih igrališta, kao i obezbeđivanje redovnog i vanrednog pregleda.
 
To je urađeno sve iz razloga što su se ranije dešavale situacije da igrališta budu oštećena, a da pritom niko nije bio zadužen za kontrolu, održavanje i popravku – kaže gradska većnica Zorica Jović.
 
Gradsko veće je usvojilo i izveštaje o radu za 2019. godinu gradonačelnika Vranja, Gradskog veća, Gradske uprave i Gradskog štaba za varedne situacije, koje će razmatrati i Skupština grada Vranja.
 
Usvojeni su i Nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava u 2020. godini, kao i izmene Odluke o akustičnom zoniranju i merama za zaštitu od buke na teritoriji grada Vranja koja je usklađena sa Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskim objektima.
 
Gradsko veće usvojilo je i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o materijalnoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Vranja, koja se odnosi na porodice sa duplim blizancima i trojkama, a usvojen je i Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o boravišnoj taksi
 
Takođe, na današnjoj sednici Gradskog veća prihvaćen je Predlog Odluke za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata udruženja iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u 2020. godini. 
 
Komisija je dala predlog i ocenila da se podrže 32 projekta, a ukupan iznos koji je budžetom predviđen za ovu namenu je 14 miliona dinara
 
Usvojen je i Predlog Odluke o dodeli sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2020. godinu, za koje je izdvojeno 9.250.000,00 dinara.
 
Konkursom je podržano 32 projekta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: